Slinga håret hemma – steg för steg

Slinga håret hemma är ett bra alternativ för dig som vill förnya din look utan att behöva betala för en frisör. Att slinga håret är enkelt men det kräver lite tid och tålamod. Här är några steg som du kan följa för att få bästa resultat.

Välj ut en slinga och färga den

Att välja ut en kontrollslinga är ett viktigt första steg när du ska slinga håret hemma. Det är lätt att bli överväldigad av alla nyanser och färgval som finns men genom att välja ut en slinga först kan du få en bättre uppfattning om hur det färdiga resultatet kommer att se ut. 

För att välja en slinga, välj lite hår på baksidan av huvudet eller vid tinningen som du vill slinga. Följ sedan instruktionerna på färgförpackningen för att applicera färgen på slingan.

Styla sedan håret som du brukar så blir det enklare att se var du vill ha dina slingor. Om du vill ha slingor som ser naturliga ut välj ut slingor som inte är för jämna eller symmetriska. En oregelbunden slinga ser oftast mer naturlig ut än en perfekt jämn slinga.

Applicera färgen på hårslingor

Att applicera färgen på hårslingor kan vara lite knepigt i början, men det är viktigt att inte vara för räddhågad. Det är bättre att göra slingorna för tjocka än för tunna hårstrån, då det blir lättare att se skillnaden mellan slingorna och resten av håret. Använd en kam eller en borste för att dra isär slingan som du vill färga och använd sedan en appliceringsborste eller en tandborste för att applicera färgen på slingan. Var noga med att inte applicera färgen för nära hårbotten  då det kan ge ett ojämnt resultat. Det är också en bra idé att rulla in slingan i bomull eller något annat material för att förhindra att färgen “blöder” igenom.

Följ instruktionerna

Att följa instruktionerna på färgförpackningen är en viktig del av processen när du slingar håret hemma. Var noga med att läsa igenom instruktionerna noggrant innan du börjar och se till att du har alla nödvändiga verktyg och material som behövs för att utföra slingningen. Var också noga med att använda handskar och skydda kläderna när du arbetar med färgen.

Låt slingorna sitta i enligt instruktionerna

Att låta slingorna sitta i enligt instruktionerna på färgförpackningen är också viktigt för att få ett bra resultat. Slingorna behöver sitta i olika lång tid beroende på vilken typ av färg du använder och vilken nyans du vill ha. Att låta slingorna sitta för länge kan ge ett ojämnt resultat medan att låta dem sitta för kort tid kan resultera i att färgen inte tar på håret alls.

För en naturlig look – låt slingorna närmast ansiktet vara lite ljusare

För att få en mer naturlig look när du slingar håret hemma kan du låta slingorna närmast ansiktet vara lite ljusare än resten av håret. Detta ger en fin ram runt ansiktet och ser mer naturligt ut än om alla slingor är exakt likadana. För att göra detta kan du använda en mindre mängd färg eller låta slingorna sitta i en kortare tid.

Utöver dessa steg finns det några andra saker att tänka på när du slingar håret hemma. För det första är det viktigt att använda högkvalitativa färgprodukter för att undvika skador på håret och för att få ett jämnt och hållbart resultat. Det är också viktigt att inte överarbeta håret genom att slinga det för ofta eller för mycket på en gång. Om du är osäker på hur mycket du ska slinga eller vilken nyans du ska välja, kan det vara en bra idé att konsultera en frisör för råd och rekommendationer.

Produkter att lita på

När du ska slinga håret hemma är det viktigt att använda produkter av hög kvalitet. Här är två sidor som tillhandahåller allt du behöver i produktväg.

Apotea har ett stort utbud av ekologiska hårfärger i olika nyanser. De har även ett stort antal silverschampon som hjälper dig att bevara de kalla tonerna i ditt hår. Kolla in deras utbud och bli inspirerad!

CurlyHair är en frisör i Göteborg som specialiserat sig på produkter och tjänster speciellt för dig som har lockigt hår, krulligt eller vågigt hår som hon dessutom skrivit en bok om lockar “Lockboken självfallet” som går att köpa hos henn eller besök Emelie för din klippning i Göteborg.

Lyko har ett brett utbud av produkter för hår, hud och naglar. Här hittar du allt du behöver för att ta hand om ditt hår och få det att glänsa.

Hälsorevolution

Låt hälsan segra