Simträning och hudvård

SIMNING & SKÖNHET

Simträning i en pool hemma på tomten är ett utmärkt sätt att hålla sig i form och förbättra hälsan. Denna form av träning har många fördelar för både kropp och hud. För det första är simning en  aktivitet som oftast inte påfrestar kroppen vilket innebär att det inte belastar leder och skelett. Detta gör det till ett utmärkt val för personer med artrit eller andra ledproblem. Simning hjälper också till att öka flexibiliteten i leder och muskler vilket kan minska risken för skador. För det andra är simning en utmärkt konditionsträning. Det hjälper till att öka lungkapaciteten och stärka hjärt- och kärlsystemet. Simning är också känt för att hjälpa till att sänka blodtrycket och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. För det tredje är simning en bra form av träning för att förbränna fett. Eftersom man är omgiven av vatten måste kroppen arbeta hårdare för att hålla sig flytande. Detta innebär att man kan bränna mer kalorier under samma tid jämfört med att göra andra aktiviteter på land. Förutom de fysiska fördelarna kan simning också ha positiva effekter på huden. Eftersom vattnet i en pool är fuktigt och innehåller naturliga mineraler kan det hjälpa till att fukta huden och göra den mjukare och mer elastisk. Simning kan också hjälpa till att förbättra blodcirkulationen vilket kan ge huden en mer livfull glöd.
img-1

Det finns också vissa saker man bör tänka på när man simmar i en pool för att hålla huden och håret hälsosamt. Det är viktigt att tvätta av sig grundligt med dusch och tvål efter varje simning för att ta bort klor och andra kemikalier som kan torka ut huden. Det är också bra att använda en mild hårinpackning efter simning för att återfukta håret.

Att ha en pool hemma på tomten kan vara ett utmärkt sätt att hålla sig i form och förbättra hälsan. Har man dessutom en Jet-Stream som underlättar simning i pool blir det extra effektivt. Simning ger många fördelar för både kropp, leder och själen.

Hälsorevolution

Låt hälsan segra