NAGELDESIGN

Naglar är en viktig del av vår kropp som ibland underskattas. De skyddar våra fingertoppar, hjälper oss att gripa saker och kan också användas som personlig uttrycksfullhet. Det finns många olika sätt att ta hand om sina naglar och det är viktigt att välja en metod som fungerar bäst för ens individuella behov.

Det finns många olika saker som kan påverka hälsan och utseendet på våra naglar.

Dåliga vanor som att bita på naglarna kan skada naglarna och göra dem mer mottagliga för infektioner.
Även hudåkommor som psoriasis och eksem kan påverka hälsan på naglarna. Naglar kan också bli sköra och splittrade på grund av åldrande, uttorkning eller exponering för kemikalier.

För att hålla naglarna så hälsosamma som möjligt finns det några enkla steg man kan följa:

  1. Se till att hålla händerna rena och torra. Detta hjälper till att förhindra infektioner och hålla naglarna friska.
  2. Använd en nagelolja eller nagelkräm för att hålla naglarna mjuka och förebygga sprickor.
  3. Skär naglarna rakt över och försök att undvika att skära för kort eftersom det kan göra naglarna mer mottagliga för infektioner.
  4. Använd handskar när du utför hushållsarbete eller andra uppgifter som kan skada naglarna som att tvätta disk eller måla.
  5. Försök att undvika att bita på naglarna eftersom det kan skada naglarna och göra dem mer mottagliga för infektioner.

 

Det finns också många olika sätt att förlänga naglarna genom att använda akrylnaglar. Dessa metoder kan ge dig längre och starkare naglar men det är viktigt att du går till en professionell för att få det gjort och att du följer riktlinjerna för hur du ska ta hand om dina förlängda naglar för att förhindra infektioner och skador.

img-1

Ett alternativ till förlängda naglar är att använda konstgjorda naglar som finns i olika längder och former. Dessa kan fästas på dina egna naglar med lim eller kan användas tillsammans med en form som du fyller med akryl eller gelé för att skapa en förlängning.

Det finns också många olika behandlingar du kan göra för att förbättra hälsan och utseendet på dina naglar. Det bästa är att göra en manikyr eller pedikyr för att få bort döda hudceller och förbättra blodcirkulationen. Du kan också göra en paraffinbehandling som innebär att du doppar dina händer eller fötter i en behållare med varm paraffin för att mjuka upp huden och göra naglarna mjukare.

Om du har problem med dina naglar, som t.ex. svampinfektioner eller missfärgningar kan det vara bra att rådfråga en läkare eller en hudterapeut. De kan hjälpa dig att fastställa orsaken till problemet och ge råd om hur du ska ta hand om dina naglar på bästa sätt.

Att ta hand om sina naglar är en viktig del av att sköta om sin kropp och sin hygien. Genom att följa dessa enkla steg och välja en metod som passar dina individuella behov kan du hålla dina naglar starka och hälsosamma oavsett om du bara vill ha vackra naglar eller om du vill förbättra deras hälsa.